Loading...

Feministične poti plesa – participatorni dogodek

»Feministične poti plesa« na igriv in odprt način vlagajo v tvorni odnos do lastne preteklosti in s tem razpirajo senzibilnost za lastni umetniški in kulturni kontekst s ciljem mapiranja obstoječih umetniških, kulturnih in družbenih strategij in možnosti grajenja novih, v luči trajajoče ekonomske, politične in družbene krize.

Obiskovalci bodo povabljeni v igrivo in vključujočo strukturo, v kateri bodo skupaj z gosti aktivirali teme, ki jih naslavljajo nedavno objavljene in izbrane publikacije, iz katerih kuratorska ekipa črpa vsebinsko-diskurzivni in metodološki navdih za uporabo in pregib sporočil v življenje. Za omenjen dogodek smo izbrali sledeče publikacije: Ana Dubljević: Feministične pornokrajine. O dramaturškem mišljenju v plesnih in performativnih praksah (The Feminist Pornscapes. On feminist dramaturgical thinking in dance and performance practice, Stanica, 2021); dr. Malina Schmidt-Snoj: Samo en ples. Zgodba Marte Paulin Schmidt – Brine (Mladinska knjiga in SLOGI, 2022), sveže natisnjen zbornik V času, onkraj časa. Potovanje skozi CoFestival, ki ga je uredila Nika Arhar (Nomad Dance Academy Slovenija in Kino Šiška, 2022) ter tematski sklop Perspektive ustvarjalk scenskih umetnosti urednikov Primoža Jesenka in Jasmine Založnik, objavljen v reviji Dialogi (Dialogi 5‒6, 2022). Izbor je vsekakor okrnjen in selektiven, a verjamemo, da bomo skupaj odprli številna vprašanja, ki bodo obiskovalce napotila tudi k številnim drugim delom, ki jih v tokratnem dogodku nismo uspeli obravnavati.

Povabljeni gostje: Ana Dubljević, dr. Malina Schmidt-Snoj, Nika Arhar, Primož Jesenko, Pia Brezavšček, Katarina Pejović, Đorđe Balmazović, Joanna Leśnierowska, Peter Pleyer, Bojana Piškur, Maša Radi Buh v dialogu s kuratorsko ekipo in obiskovalci dogodka.

Sobota, 26. november 2022, ob 17.00 – 20.00
Kino Šiška, Kamera

Vstop prost!

 

S podporo: