ob 18:00
Spletna večmedijska predstavitev preko platforme Zoom (v angleščini).
Udeležba je brezplačna.

ZOOM LINK
Meeting ID: 824 9936 4614
Passcode: 707378

Vsak človek je plesni človek. Vse ljudi nagovarjamo, da se nam pridružijo pri predstavitvi raznolikih vidikov sodobnoplesnih praks v širšem družbenem kontekstu. Po kratkem uvodnem somatskem uglaševanju, ki nam bo pomagalo začutiti svoje telo in se prizemljiti, se bomo posvetili vplivu plesa, gibalnih treningov in sodobnoplesnih praks na kreativnost, dobro počutje, osebni razvoj in druge vidike vsakdanjega življenja.  

Predstavili bomo najrazličnejše uvide o koristnosti gibalnega treninga v drugih vidikih vsakdanjega življenja, izseke iz intervjujev z udeleženci gibalnih treningov pod vodstvom koreografov oz. plesalcev in skupino starejših upokojenih udeležencev, vključenih v uprizoritveni projekt. Kako koristen je ples kot trening telesne izraznosti in kot gojenje izostrenega telesnega zavedanja za druge profile poklicev? Kako koristen je v tretjem življenjskem obdobju? Kako koristen je v izobraževalnem sistemu? Bi se lahko še močneje naslonili nanj?

Da osvetlimo tudi druge vidike misterioznega historiata sodobnega plesa, pripravljamo še reportaže o zgodovinskih krajih in predstavitev nabora napaberkovanih raziskovalnih drobcev o zgodovini in emancipatornem potencialu plesa v izobraževanju. Ples je namreč s »pohujšljivim« in »zapeljivim« razporejanjem telesnih konfiguracij v prostoru že zgodaj veljal za enega od dejavnikov, ki načenjajo moralno pokončnost družbe. 

Predstavitev bodo izvedli člani skupine Sodobnoplesne prakse v širšem družbenem kontekstu: Ajda Tomazin, Andrej Pezelj, Beno Novak, Dejan Srhoj, Jasmina Založnik, Nina Meško in Urban Belina

Tehnična pomoč: Matej Marinček, Saško Gerkšič

Produkcija: Nomad Dance Academy Slovenija in Kino Šiška

S podporo: