Loading...

Thiago Granato: Skozi performativne in koreografske prakse, delavnica

Od petka, 24. november, do nedelje, 26. november 2023, 10.00–14.00
Stara mestna elektrarna, sindikalna dvorana

Thiago Granato nas vabi na umetniško potopitev, v kateri bodo individualne in kolektivne delovne situacije služile kot osnova za raziskovanje različnih logik kompozicije. Preko koreografije bomo proučevali izvedbene zmožnosti telesa, da ustvarja, prodira, se topi,
spaja, premika in preoblikuje različne kontekste. Granato bo na delavnici predstavil svojo metodologijo dela in predlagal nekaj možnosti za razpravo o tem, kako lahko v današnjem času prepoznamo, umestimo in vzdržujemo izvedbeno prakso oziroma koreografski projekt.

Thiago Granato je plesni umetnik iz Brazilije, ki živi v Berlinu. Njegove produkcije so rezultat procesov, ki vztrajajo pri vzpodbujanju izkušenj politične preobrazbe skozi estetske inovacije. Njegove predstave so bile predstavljene v Južni Ameriki, Aziji, na Bližnjem vzhodu in v Evropi. Sodeloval je v programu Ex.e.r.ce 8 Nacionalnega koreografskega centra Montpellier (Francija, 2008), ki ga je koordiniral Xavier Le Roy, in v magistrskem programu NPP – New Performative Practices (nove izvedbene prakse) na Uniarts ‒ Univerze za umetnost v Stockholmu (Švedska, 2019), ki ga je vodila Chrysa Parkinson. Leta 2022 je bil sokurator festivala International Performing Arts Festival in laboratorija Linha de Fuga v Coimbri (Portugalska).

Kotizacija: 100 EUR