Loading...

Adam Kinner: Izbrani načini govora (2022)

Ameriško-kanadski koreograf in glasbenik Adam Kinner bo z občinstvom delil vidike svojega dela, ki povezujejo prakso performansa in koreografije ter jih obogatil s študijami zvoka in glasbe, pri čemer bo pozorno in s primeri osvetljeval načine, na katere sta se ti področji prepletali v njegovih nedavnih projektih, ki se dotikajo osebne in nacionalne zgodovine. Njegovo delo, ne glede na posebno obliko, ki jo zavzame, se umešča v plastenje njegovih različnih položajev, pri čemer pogosto daje prostor glasu ali zvoku v neštetih obstojih, ne da bi pri tem izgubil pomen njunega odnosa do telesa ali izvora iz njega. Njegovi projekti pogosto omogočajo različne vrste potopitve, saj so oblikovani na delikaten način in se utelešajo v lastna okolja.

Adam Kinner je ameriški umetnik, ki živi in dela v Montrealu. Po izobrazbi je glasbenik, ki deluje na presečišču performansa, zvoka in vizualnih umetnosti ter sodeluje z umetniki iz plesa in glasbe. Širina njegovega dela je izjemna, saj se razteza od projekta v trajanju Zrak vsebuje med (The Air Contains Honey, ki ga je iniciiral z Jacobom Wrenom), ‘orkestrom’, ki združuje številne profesionalne in amaterske glasbenike, ki si prizadevajo sproti odkrivati ​​svoj zvok, do nedavne koreografije Kanadska suita, prikaz (Suite canadienne, une demonstration), razstave in izvedbe ponovne uprizoritve baleta Ludmille Chiriaeff iz leta 1957, ki razčlenjuje odnos do preteklega na podlagi izkušenj s sedanjim kontekstom.

Dogodek je podprt z 2022/GPS Global Practice Sharing programom Movement Research s podporo Trust for Mutual Understanding.

Sobota, 26. november 2022, ob 20.00
Kino Šiška, zgornje preddverje
predavanje in nastop

Vstop prost!