Loading...

Javni poziv

CoFestival objavlja poziv za udeležbo na petdnevni brezplačni delavnici Nemogoča dejanja z Jasenom Vasilevom, ki se bo zaključila z javnim performansom v okviru festivala.
NUTRICULA izvajalce postavlja pred vrsto nalog, katerih cilj je preizkusiti in na novo predstaviti meje in funkcije telesa ter razgraditi (ne)zavestne gibalne navade. Cilj dela je osvoboditi telo in njegove gibe od pomenov, ki so jim bili vsiljeni.
Nemogoča dejanja je kolektivni performans za deset oseb, ki aktivirajo fizični solo, ga spreminjajo glede na svoja telesa in biografije ter skupaj ustvarjajo in izvajajo njegove različice v istem prostoru. Prvič je bil uprizorjen leta 2021 v organizaciji Radar Sofia in Drama Pact v DNK – prostoru za sodobni ples in performans v Sofiji.
Delo se ukvarja z dinamiko med globalnim in lokalnim v performerjevem telesu, z načini, kako družbeno-politična realnost in osebna biografija vplivata na proces, ter z zmožnostjo performerja, da si vzame prostor izven koncepta. Delavnica je namenjena vsem, ki se želijo seznaniti z metodo dela in začeti razvijati svojo različico sola, hkrati pa jih zanima dinamika dela v skupini. Delavnica vključuje gibalne vaje, kritične razprave, ustvarjalno pisanje in uvod v strukturo fizičnega sola.

POGOJI

– Lokacija: Kino Šiška, Ljubljana, Slovenija.
– Datumi: 24.–28. november, od 10. do 18. ure.
– Javna izvedba: 29. november, ob 19. uri.
– Največje število udeležencev: 10 oseb.
– Delavnica je namenjena profesionalnim igralcem, plesalcem in performerjem, vendar ne izključuje tistih brez odrskih izkušenj.
– Udeležba na delavnici je brezplačna, nastop ob njenem zaključku bo honoriran, udeležencem pa nudimo tudi festivalsko vstopnico, s katero si bo mogoče vse plačljive dogodke ogledati brezplačno.

Če želiš sodelovati, pošlji kratko motivacijsko pismo z biografijo in navedi svoj e-poštni naslov, da lahko organizatorji stopijo v stik s tabo.

– Rok za prijavo na javni poziv: do vključno 7. 11.
– Rok za odgovor s strani festivala: 12. 11.
– Začetek procesa: 24. 11.

Jasen Vasilev deluje na področju sodobnega plesa in performansa kot dramaturg in kritik, je redni sodelavec revije Springback in sodelavec koreografa Ehsana Hemata (Belgija/Iran). Na gledališki akademiji v Sofiji je diplomiral iz dramaturgije, objavil štiri pesniške zbirke in štiri gledališke igre ter prejel nagrado občinstva na festivalu Sofia:Poetics 2010 in štipendijo SEP za rezidenčnega pisatelja na festivalu Vilenica 2020.
NUTRICULA je praktična raziskava njegove magistrske naloge o politiki plesa na šanghajski gledališki akademiji – v sodelovanju s Philipom Kwame Boafo, performerjem in raziskovalcem iz Gane – in je bila v različnih formatih in z različnimi izvajalci predstavljena v Šanghaju, Lizboni, Vilni, Bremnu, Bergamu, Torinu, Barceloni, Tajpeju, Voldi, Kristiansandu in Sofiji, nove različice pa bodo predstavljene še v Bruslju, Trondheimu in Valetti.

Prijave na: info@cofestival.si

 

FOTO: Urška Boljkovac / arhiv Kino Šiška