Loading...

KAR NOSIM S SABO – plesna predstava

Kar nosim s sabo je predstava, v kateri osem nastopajočih, vsi izkušeni performerji_ke iz plesnega, gledališkega in glasbenega sveta, tkejo uprizoritev iz razmišljanja o osebni preteklosti, spominu, dvomu in hrepenenju. Čeprav so zgodbe osebne in intimne, se njihove niti med seboj povezujejo in rezonirajo v skupno izkušnjo.

Ti osebni pripetljaji, doživljanja in razumevanja so podstat za gradnjo odnosov med performerji_kami, v želji, da se intimno pregnete v univerzalno, performativno. Predstava torej vsebino črpa in pretaka iz osebnih vzgibov, zgodb in razmišljanj: Kaj nosim s sabo? Kaj imam vedno s sabo in česa nimam? Ali je to, kar nosim, težko? Naš vsakdan je stalen boj z gravitacijo. Ali je s časom sila teže stvari, ki jih nosimo v nahrbtnikih, torbah, spominu, večja? Tisto, kar nosimo, nas stalno oblikuje. Kaj pa se zgodi, ko se odločimo svojo težo deliti, predati, razgaliti? Skupina deli in so-postavi izraz v širši kader, s čimer morda na videz nepomembne, nejasne ali obremenjujoče zgodbe za posameznika dobijo nov vpogled, poetičen prizven in morda tudi več zračnosti. S tem jih naredimo znosnejše, teža postane lažja in odpirajo se drugi prostori pojmovanja, skozi katera se gibljemo.

Koncept, koreografija in umetniško vodenje: Andreja Rauch Podrzavnik Soustvarjanje in izvedba: Dejan Srhoj, Giorgia Belotti, Sara Šoukal, Luka Piletič, Maja Dekleva Lapajne, Jošt Drašler, Anja Bornšek in Andreja Rauch Podrzavnik.

Soustvarjanje in izvedba: Dejan Srhoj, Giorgia Belotti, Sara Šoukal, Luka Piletič, Maja Dekleva Lapajne, Jošt Drašler, Anja Bornšek in Andreja Rauch Podrzavnik.

Oblikovanje zvoka: Jošt Drašler, Christopher Benstead

Glasba (v živo): Jošt Drašler

Svetlobno in prostorsko oblikovanje: Jaka Šimenc

Tekst: nastopajoči ustvarjalci, pesem: Sara Šoukal

Fotografija: Nada Žgank

Video: Andrej Lamut

Produkcija: Federacija

Koprodukcija: CUK Kino Šiška, DUM društvo umetnikov

Partner: Srednja vzgojiteljska šola, gimanzija in umetniška gimnazija Ljubljana

Finančna podpora: Mestna občina Ljubljana

Zahvala: Martin Podrzavnik, Andreja Kopač

Organizatorji: Kino Šiška, NDA Slovenija, CoFestival

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

BON21

Za nakup vstopnice je mogoče unovčiti tudi BON21 na blagajni Kina Šiška od ponedeljka do petka med 15.00 in 18.00 oziroma na dan dogodka. Več o načinu unovčevanja ter dokumentih, ki jih potrebujete za unovčitev, si preberite na spletni strani FURS.