➤  Sergiu Matis: Nemir, 2021
predstava v živo v okviru CoFestivala – Katedrala, Kino Šiška
ob 21.00

*Vstopnice (9 eur): http://bit.ly/Nemir_COFtix

*Posebno obvestilo: Ob vstopu na prireditveni prostor morate izkazati negativen rezultat PCR ali HAG testa, potrdilo o prebolelosti oziroma cepljenosti, po navodilih NIJZ in odloku v Uradnem listu, do preklica oziroma spremembe.

V najnovejšem delu Sergia Matisa Nemir (2021) duhovi sumerske, starogrške in rimske epike ne sedejo za mizo z nastopajočimi kot večerni obiskovalci, ki se pojavijo, ko si zanje vzamemo čas, temveč jih plesni arheologi predstave kopljejo iz svojih teles. Relikvije zahodnjaške misli se skozi lečo ekofeminizma prikažejo v gestah in gibih ter se s svojo navzočnostjo prikažejo kot razkriti reliefi telesnih dejanj, sedimenti, ki naše kosti in meso premikajo s staro, vsenavzočo koreografijo, oblikovalko zahodne misli.

Sergiu Matis prihaja iz romunskega Cluja, plesno kariero pa je začel v Plesnem gledališču v Nürnbergu (zdaj Balet državnega gledališča Nürnberg). Od leta 2008 živi v Berlinu, kjer je končal magistrski študij v okviru programa SODA ter se v zadnjih letih razvil v enega od najobetavnejših novih evropskih koreografskih imen. V Sloveniji ga gostimo prvič.

Koncept in koreografija: Sergiu Matis
skupaj z: Lisa Densem, Manon Parent, Maria Walser, Martin Hansen, Moo Kim

Dramaturgija: Mila Pavićević
Glasba: AGF (Antye Greie) in Manon Parent
Akustika in e-instrumenti: Emma Juliard
Oblikovanje prostora: Dan Lancea
Tekst: stari in novi prevodi: Gilgamesh, The Iliad, The Odyssey, Theogony, The Aeneid, and Metamorphoses.
Kostumi: Philip Ingman
Oblikovanje svetlobe: Emma Juliard
Asistent koreografije:  Orlando Rodriguez
Tehnični direktor in zvok: Andrea Parolin
Produkcija: Giulia Messia

Podprto: Hauptstadtkulturfonds Berlin, v koprodukciji z Tanzfabrik Berlin v okviru apap ‒ FEMINIST FUTURES, podprto s Creative Europe Programme of the European Union, Radial Stiftung.

Organizacija: Nomad Dance Academy Slovenia v okviru Life Long Burning, podprto s Creative Europe Programme of the European Union in Mestna občina Ljubljana

S podporo: