ob 20:00
Intervju preko kanala YouTube.
Udeležba je brezplačna.
Dogodek bo potekal v angleščini.

Za uvod v film Dih, ki se ga vidi o življenju in delu ameriške postmoderne ikone Anne Halprin, se bosta Rok Vevar in Vala T. Foltyn pogovarjala o Valinih rednih obiskih v rezidenci Anne Halprin in njunem dolgoročnem sodelovanju, ter izkušnji Anninega mentorskega in umetniškega dela.

Vala T. Foltyn | Valentine Tanz – performerka, kvirovska čarovnica, mojstrica preobrazbe, raziskovalka, ustanoviteljica in kuratorka hiše kvirovske umetnost Lamella na Poljskem. Diplomirala je na Artness – Home and School for Movement Shaharja Dora v (Izrael) in Performers House (Silkeborg, Danska). Trenutno je vključena v magistrski študij umetniške raziskave v vizualni umetnosti na Umetniški akademiji v Malmu. Zaradi političnih sprememb v domači državi – Poljski – je v 2019 prebegnila na Dansko. Nekaj let je preživela tudi na območju San Francisca, kjer je v letih med 2011 in 2017 obiskovala Annine treninge.

Rok Vevar je diplomiral je na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete v Ljubljani. V 90. letih je obiskoval Gledališko in lutkovno šolo – Kozmopolitsko delavnico umetnosti (GILŠ KODUM) na takratni ZKOS. Je publicist na področju sodobnih scenskih umetnosti ter zgodovinar in arhivar sodobnega plesa. Od 2012 je so-kurator mednarodnega plesnega festivala CoFestival, od leta 2018 je koordinator Začasnega sodobnoplesnega Arhiva Slovenije, ki se nahaja v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova.